Завршен јавни позив за суфинансирање гасног прикључка

Уштеда за домаћинства – 47.500 динара

Чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и одрживи развој, Катарина Бањаи, обавестила је суграђане да је јавни позив за суфинансирање трошкова типског гасног прикључка за прикључење индивидуалних домаћинстава на гасну мрежу завршен.

„Ми смо позив објавили у мају и за непуна три месеца пристигло је 64 захтева за колико је и остављено новца у буџету за ову годину. Сваком домаћинству које је предало захтев биће рефундирана средства у износу од 47 500.00, 00 динара“, изјавила је она

Интересовање грађана за ову погодност је велика, тако да ће и у буџету града за 2019. годину бити издвојена средства за ову намену.

„Потребно је да ову активност спроводимо у континуитету како би дала своје позитивне резултате, односно како би се побољшао квалитет ваздуха у току зимског периода, јер тада имамо проблем са повећаним концентрацијама честица у ваздуху, а управо те честице, главни емитери тих честица су димњаци приватних, кућних ложишта која користе чврсто гориво. Циљ овог јавног позива да што више домаћинстава користи гас који је чисти енергент“, изјавила је Катарина Бањаи.

Она је додала да је изграђена нова гасна инфраструктура, те да се нада да ће до следеће године бити исходована употребна дозвола за ту мрежу и да ће и грађани и грађанке других делова града бити обухваћени овим позивом.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: