Еколошка акција „Сат за нашу планету"

Угасите светла на сат времена!

Панчево ће се ове године по десети, јубиларни пут придружити акцији „Сат за нашу планету”. На иницијативу Светске организације за природу, „Сат за нашу планету” ће се овога пута одржати у суботу, 24. марта 2018. године, у 20,30 сати по локалном времену. Од тог времена, па до 21,30, светла ће бити погашена на свим оним институцијама, школама, фирмама, кућама, парковима који, гашењем светала не угрожавају безбедност

Правна лица се могу пријавити за учешће, односно потребно је да именују објекте на којима ће се искључити декоративна расвета у граду Панчеву, Секретаријату за заштиту животне средине (065 343 96 99 или имејл: [email protected]), најкасније до 20. марта ове године. 

„Сат за нашу планету” је глобална акција у коју се укључују појединци, организације и институције са заједничким циљем – слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и нас који на њој живимо.

Почевши од 2009. године када је акција први пут организована у Србији, број градова и општина које подржавају акцију непрестано расте. Глобалној акцији се 2017. године у Србији придружио 91 град и општина, а на глобалном нивоу скоро 7000 градова из 178 земаља из свих крајева света. Манифестација се у свету одржава 11 година, а Панчевци је прате целу деценију.

Секретаријат за заштиту животне средине и Секретаријат за јавне службе и социјална питања, овога пута заједнички припремају пригодан програм у Градском парку који ће окупити присталице акције, као и суграђане који брину о заштити животне средине, а програм ће отворити Катарина Бањаи, чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и енергетску ефикасност.

Акцију ове године подржава Министарство заштите животне средине Републике Србије, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине АП Војводине, Градска управа Града Београда – Секретаријат за заштиту животне средине, Град Нови Сад, као и бројне организације цивилног друштва и компаније, тако да верујемо да ће јубиларна десета акција „Сат за нашу планету 2018“ бити још успешнија од претходних.

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: