Удружење Connecting ствара Еко двориште

Током јуна и јула ове године двориште Стрељачке дружине Панчево 1813 биће преуређено у „Еко двориште“, најавили су представници Удружења Connecting, које ће спровести уз подршку Траг фондације из Београда.

Идеја је да се у уређеном Еко дворишту налази „Еко павиљон“ – учионица на отвореном, направљена од природних материјала. Овај простор у свом природном окружењу био би намењен свим грађанима Панчева, нарочито младима, рекао је Никола Вељковић, координатор пројекта.

„Успели смо да направимо подлогу која је као амфитеатар са каскадним седењем, као и прозирне вертикалне равни кроз које пролази ваздух и светло. Тако се формира полујавни амбијент на отвореном. Горе би се налазила надстрешница као заштита од спољних утицаја“ – навео је Давид Белобрк, архитекта и један од троје младих људи који су још пре неколико година осмислили „Еко павиљон“.

Осим ове акције, волонтере током лета очекује и уређивање дворишта Стрељачке дружине „Панчево 1813“, од 23. до 25. јуна,еколошке радионице од 22. јула до 5. августа и „Еко базар“, 13. августа. Из Connectinga позивају заинтересоване младе волонтере да се прикључе еколошким акцијама.

 

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress