Надлежни органи нису спровели ниједну меру ради заштите грађана од вишенедељног загађења ваздуха

У Панчеву и још пет локалних самоуправа покренут поступак контроле рада због прекомерне загађености ваздуха

Заштитник грађана покренуо је поступак контроле рада због прекомерне загађености ваздуха у шест локалних самоуправа – Београду, Панчеву, Крагујевцу, Нишу, Ужицу и Косјерићу, наведено је у саопштењу из тог независног тела.

Како се додаје, након покренутог поступка контроле рада Министарства заштите животне средине због прекомерне загађености ваздуха која погађа већи број градова и локалних самоуправа у Србији у току 2018. и 2019. године, као и чињенице да Министарство заштите животне средине и други надлежни државни органи нису у том временском периоду предузели нити спровели ниједну конкретну меру, али и потребе да се активније приступи решавању овог проблема, Заштитник грађана Зоран Пашалић је данас покренуо поступак контроле и према градовима Београду, Панчеву, Нишу, Крагујевцу, Ужицу и општини Косјерић.

У допису упућеним поменутим јединицама локалне самоуправе између осталог је наведено да с обзиром да до грађана долазе различите информације о вредновању добијених резултата загађења као и о узроцима загађења и мерама које локалне самоуправе разматрају да предузму, потребно је да Заштитнику грађана у року од 15 дана од пријема овог акта доставе обавештење о свим релевантним чињеницама и околностима, закључује се у саопштењу.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress