Ко загађује канале и реку

Случај Надел: вербални напад на активисте Удружења за заштиту водотокова

Због видног загађења канала у Кајмакчаланојској улици, по пријави Стојана Томића, председника Удружења грађана за заштиту водотока реке Надел и приобалног подручја, на терен су у среду, 11. априла, а затим и у четвртак, 12. априла, изашли комунални инспектор и инспектор за заштиту животне средине.

Како смо сазнали од Стојана Томића, након обиласка канала и посете особа за које су сумња да загађују канал од стране градских инспектора, дошло је до вербалног напада потенцијалних загађивача на активисте удружења, као и до претњи физичким обрачуном.

О свему је обавештена полиција и направљен је записник.

Бобан Ђурђев, секретар Секретаријата за инспекцијске послове Градске управе Града Панчева, каже за наш портал да инспектори који су изашли на терен нису затекли загађиваче на лицу места. Он је додао да ће наредних дана инспектори чешће обилазити канале и реку Надел, узимати узорке воде, те да ће контролисати правна лица, да ли имају сепараторе.

Ђурђев је подсетио да у буџету града постоји обезбеђен новац за чишћење канала, али да је проблем што канали налазе на приватним парцелама и нису у градском власништву.

Чланови удружења грађана за заштиту водотока реке Надел и приобалног подручја се годинама боре за своје право на здраву животну средину, о чему је наш сајт писао.

Недавно су се састали са представницима власти, без битних закључака, а нови састанак чланова Удружења са представницима власти, одржан у четвртак, 11. априла, поново није дао никакве резултате. Тигран Киш, који је примио представнике удружења заказао је нови састанак са директором ЈКП Водовод и канализација за понедељак.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress