Еко Тамиш нови туристички производ

Реализовани семинари, следе регата и промо туре

Досадашњи резултати пројекта „Еко Тамиш нови туристички производ“, који се реализује се у оквиру Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија и финансира га Европска унија у оквиру инструмената за предприступну помоћ (ИПА II), представљени су у среду, 7. новембра, у просторијама Регионалне привредне коморе Панчево. Програм је започет у јуну 2017. године, и предвиђено је да траје до краја ове године.

На конференцији за медије је истакнуто да је до сада одржано десет семинара које је похађало 200 полазника, представника локалних самоуправа, микро бизниса, и пратеће делатности у сектору туризма, са подручја пет општина Баната: Сечањ, Опово, Зрењанин, Ковачица и Панчево.

Далиборка Ивановић, тренинг координатор пројекта рекла је да је пројекат промовисан и на сајмовиам и изложбама, и најавила активности за следећу годину.

Очекују нас промо туре за представнике туристичких агениција и новинаре, као и промо регата, и са српске и румунске стране“, истакла је она.

Љиљана Коневски, из Покрета горана Панчево, који је водећи партнер ПКС, рекла је да су они спровели обуке из области екологије, односно едукацију локалног становништва и туристичких радника, о екостатусу реке Тамиш, што ће бити и предуслов за мапирање мобилијара који је планиран да се посатви следеће године.

 

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: