Фотоконкурс Завода за јавно здравље

Отворена изложба еколошки ангажованих фотографија

Прве награде за Драгана Лапчевића и Мариу Балог

Деведесет најбољих еколошки ангажованих фотографија изложено је у среду, 31. маја, у фоајеу Културног центра Панчева. Завод за јавно здравље Панчево већ седму годину за редом, организује фотоконкурс и изложбу „Објективом кроз свет око нас“, посвећену Дану планете Земље и Светском дану заштите животне средине.

Овогодишња тема је „Чаробњаштво природе“, а жеља организатора је била да се прикаже моћ природе, њена енергија стварања, магија којом боји, кити и улепшава нашу планету и чини је чаробном, али и енергију разарања којом нас опомиње да морамо повести рачуна о свом понашању, чињењу, бахатости.

У програму су учествовали малишани из трећег два одељења ОШ „Свети Сава“, на челу са учитељицом Наташом Поповић, који су изузетно активни у промоцији заштите животне средине. Они су рецитовати песме посвећене природи, који су сами написали. Наступио је и плесни пар из плесне школе „Беоденс“, а програм је завршен концертом Хора студеанта технике. Пристунима су се обратиле Љиљана Лазић, директорка Завода за јавно здравље и Катарина Бањаи, чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине.

Додељено је укупно 12 награда, у категорији деце до 16 година и у категорији одраслих. Прву награду освојио је Драган Лапчевић, за фотографију „Рогови шуме“, док је победу међу децом однела Мариа Балог , за фоторгафију „Чуваркућа“. Покровитељи награда су књижара Делфи и фирме „Кефо“ и „Телефон инжењеринг“ и Туристичка организација Панчево.

Како је рекла Љиљана Лазић, пристигло је око 500 радова, из градова широм Србије, а најактивнија из Града Панчева су била деца из Иванова, Омољице и Банантског Брестовца.

Конкурс се спроводи под патронатом Фотосавеза Србије и покровитељством Градске управе Панчева-Секретаријата за животну средину, а намењен је свима –деци, младима, одраслим ауторима аматерима и професионалцима у свету фотографије, свима онима који сликом желе да поруче колико је важно да живимо у складу са природом.

Изложба ће бити отворена мецес дана.

Фото: Културни центар Панчево

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: