Панчево остаје без једне градске манифестације

Отказана 10. Еко регата Тамиш

Градска управа Панчево обевестила је јавност да се отказује градска манифестација ”10. Еко регата Тамиш” чије је одржавање планирано од 29. маја до 2. јуна 2019. године.

Разлог за отказивање манифестације је, како се наводи, доношење Правилника о категоризацији водних путева за пловидбу пловила за рекреацију (”Сл. Гласник РС” број 23/2019) којим су дефинисане категорије водних путева за пловидбу пловила за рекреацију и основне техничке карактеристике пловила за рекреацију у зависности од категорије водног пута.

„Према наведеном Правилнику на водним путевима категорије RA у које је сврстан Тамиш дозвољена је пловидба пловила следећих техничких карактеристика: чамац без кабине, максималне дужине до 5,50 m, максималне ширине 2,00 m,  максималног газа 0,50 m и висине највише непокретне тачке 2,00 m. Имајући у виду да чамци са кабинама какви су до сада учествовали у “Еко регати Тамиш” не могу да плове водним путем категорије RA принуђени смо да планирану градску манифестацију откажемо јер нема услова за њено одржавање према важећим прописима“, стоји у саопштењу.

У складу са наведеним, Градско веће града Панчева донело је Закључак којим је стављен ван снаге Закључак Градског већа града Панчева којим је утврђена манифестација ”10. Еко регата Тамиш” чији су организатори Град Панчево и Туристичка организација града Панчева, за градску манифестацију, односно манифестацију од јавног интереса за град Панчево.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: