Саопштење Градске управе Панчево

Мониторинг полена касни због јавних набавки

Сезона цветања дрвећа почиње у фебруару

Градска управа града Панчева обавестила је грађанке и грађане Панчева да мониторинг да још увек није почео да се врши због, како су објаснили, поступка јавне набавке који још увек у току. Сезона цветања дрвећа почела је у фебруару.

Резултате мерења полена за претходну недељу са прогнозом кретања концентрација у текућој недељи могу се погледати избором станице тј локације у Београду (Звездара)-Зелено Брдо на адреси: http://www.sepa.gov.rs/index.php?menu=49&id=1111&akcija=showExternal

Ова станица за мерења полена као део државне мреже је према препоруци Агенције за заштиту животне средине најмеродавнија да покрије и подручје Панчева, наводе у Градској управи.

Од октобра 2010. године Завод за јавно здравље Панчева врши мониторинг полена на подручју града Панчева, за локалну самоуправу. Извештаји се обајвљују недељно , на сајту града и Завода. Последњи објављен извештај је од 5. новембра 2017. године.

Иначе, Завод за јавно здравље Панчева врши идентификацију полена на 24 биљне врсте у три сезоне цветања и то за: сезону цветања дрвећа (од фебруара до почетка маја), сезону цветања трава, борова и липе (од маја до друге декаде јула) и сезону цветања корова у којој је најважнији алерген амброзија (од друге половине јула до новембра).

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: