Поводом Међународног дана енергетске ефикасности, 5. марта

Ликовни конкурс за старије основце

Слоган кампање „Сачувај енергију за лепшу планету“

Град Панчево ове године учествује у кампањи поводом Међународног дана енергетске ефикасности, 5. марта, коју организује Министарство рударства и енергетике, с обзиром да је локална самоуправа обвезник система енергетског менаџмента и да је у складу са Законом о ефикасном коришћењу енергије именовала енергетског менаџера.

Тим поводом, Министарство је у оквиру немачко-српске сарадње, уз подршку ГИЗ-а и КFW-a (Немачка развојна банка) припремило промотивне материјале: плакате, дечје мајице са промотивним слоганом „Сачувај енергију за лепшу планету“ и едукативне дечје друштвене игре на тему енергетске ефикасности.

Ликовни конкурс за старије основце, кориснике друштвених мрежа

Паралелно са поделом плаката по основним школама и месним заједницама у Панчеву и околним насељеним местима, Секретаријат за заштиту животне средине расписује ликовни конкурс поводом Светског дана енергетске ефикасности за ученике од 5. до 8. разреда основних школа.

На конкурсу могу учествовати старији основци свих основних школа у Панчеву и из околних насељених места, укључујући и ШОСО „Мара Мандић“. Тема конкурса је идентична овогодишњем промотивном слогану којим се афирмише енергетска ефикасност: „Сачувај енергију за лепшу планету“. Конкурс ће 18. фебруара бити објављен на фејсбук страни „Екопедије“,   https://www.facebook.com/Ekopedija . “Екопедија“ је, иначе, дечји часопис који овај Секретаријат објављује већ шесту годину и који, у циљу интензивније интерактивности са младим читаоцима, има и своју фејсбук страну.

Рок за слање скенираних или фотографисаних цртежа, које треба послати на инбокс „Екопедијине“ фејсбук стране или на имејл Редакције „Екопедије“ ([email protected]) је 25. фебруар 2019, а након што администратор постави пристигле радове на фејсбук страну „Екопедије“, најлепше цртеже ће бирати посетиоци ове фејсбук стране, панчевачки основци уз подршку свих „навијача“, једноставним и уједно најпопуларнијим кликом на  „лајк“. Објављени цртежи неће бити потписани, а аутори ће бити замољени да сачувају оригиналне цртеже.

Након фејсбук гласања, које траје до 28. фебруара 2019. године, у Холу Градске управе ће бити организована изложба одабраних ликовних радова и то по 10 најбољих радова свих разреда, од петог до осмог. Том приликом, у уторак, 5. марта ове године, када се очекују и гости из Министарства рударства и енергетике Републике Србије, којима ће домаћин на отварању бити Катарина Бањаи, градска већница задужена за заштиту животне средине и одрживи развој, ауторима изабраних ликовних радова ће бити уручене награде које је обезбедило поменуто Министарство у сарадњи са ГИЗ-ом и Немачком развојном банком. Педесеторо школараца добиће мајице са промотивним слоганом и комплете едукативних друштвених игара „Играј за енергију“ за своје школе.

О пропозицијама конкурса детаљније информације ће бити објављене на фејсбук страни „Екопедије“ и у имејлу који ће бити упућен директорима свих основних школа у Панчеву и из околних насељених места.

 

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: