Испитивање квалитета површинских вода још није почело

Купање на сопствену одговорност

Иако је половина јула, грађани и грађанке града Панчева још не знају какав је квалитет површинских вода у којој се купају. Сваке године Град Панчево закључује уговор о набавци услуге испитивање квалитета површинских вода са Заводом за јавно здравље Панчево, који анализира воду у шест кампања, од јула до септембра.

Прошле године уговор је закључен 2. јула, први извештај је сачињен 08. јула, док ове године јавна набавка још није завршена. У Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, немају информацију када би тај процес могао бити окончан, и када ће почети испитивање квалитета воде.

У Заводу за јавно здравље кажу да би са анализама требало почети у јуну, али да се сваке године са испитивањем почне у јулу због процедуре око спровођења јавне набавке.

У извештају о испитивању вода које се користе сврху рекреације и купања, пише да је препоручено да се током сезоне купања редовно обавештава јавност о здравственој исправности воде за купање и рекреацију.

Завод за јавно здравље Панчево врши анализе воде у реци Тамиш (купалиште у Панчеву, купалиште у Глогоњу и купалиште у Јабуци), реци Дунав (купалиште Бела Стена лево од шпица и купалиште Бела Стена десно од шпица), реци Поњавица (купалиште у Омољици и купалиште у Банатском Брестовцу), а конторлише и купалиште у Иванову и језеро у Качареву.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: