Чишћење воде, приобаља и дружење

Еко регата Тамиш од 18. августа

Ове године по осми пут, одржаће се 8. Еко регата Тамиш, која је од пре нешто мање од месец дана проглашена још једном градском манифестацијом.

Еко регате ће кренути у петак, 18. августа, а окупљање учесника је планирано за 8,30 сати. Око 13 сати учесници Регате уповиће у Јабуку и уз помоћ домаћина предаће прикупљени отпад сакупљен током тог дела пловидбе, а потом ће уследити дружење, освежење, „бранч“ и купање до испловљавања ка Глогоњу. Регаташи ће бити у прилици да погледају видео – презентацију Глогоња, уз забавно – спортски програм, а као и сваке године биће уприличена вечера „са казана” уз дружење са мештанима.

Други дан ће почети доручком на Тамишу, након чега Регата испловљава ка Сефкерину, а после краћег задржавања продужава према Опову уз еколошке активности, односно чишћење воде и приобаља од рециклабилног отпада. По предаји секундарних сировина за учеснике ће бити организован ручак „са казана“,  у Чарди „Опава”. На простору одбојкашког терена у марини ће бити одигран пријатељски одбојкашки меч између регаташа и домаћина, а у вечерњим часовима следи забавни програм са аласким штимунгом за шта ће се побринути тамбураши Чарде и марине „Опаве“ , где регата остаје на ноћењу.

Након доручка, другог јутра, регата испловљава у 11 сати и то низводно Тамишем ка Панчеву, са задржавањем на глогоњској плажи. У сарадњи са домаћинима, учесници регате ће  одложити сакупљену плутајућу амбалажу. Одатле се полази за Јабуку где се остаје на ручку „са казана“ и дружењу са домаћинима. Том приликом  ће свим учесницима регате бити уручене Плакете. Такође, најзаслужнијим поједницима који су сакупили највеће количине отпада, а према процени жирија који ће бити сачињен од учесника регате, биће додељена специјална признања за допринос очувању тока реке Тамиш. Повратак и пристајање регате у Панчеву, предвиђено је око 17:30 сати.

Пријављивање учесника траје до 14. августа 2017. године, а особа за контакт је Милорад Тимченко. Заинтересовани се могу пријављивати лично, у Секретаријату за привреду и економски развој, III спрат, канцеларија број 306 , још данас до 15 сати, као и имејлом: [email protected] или телефоном на број:  013 308 881. Моле се удружења грађана и наутички клубови да уз пријаву доставе и спискове својих чланова који учествују у регати.

Такође, веома је важно да сви учесници Регате морају бити пливачи, а деца и непливачи који су током регате на чамцима, морају на себи имати појасеве за спасавање. Сви власници чамаца, пре поласка регате, потписују изјаве.

 

Градска управа Панчево

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: