У организацији Града Панчева.

Две акције за Дан планете Земље

Град Панчево ће обележити Дан планете Земље, 22. април, двема акцијама. Најпре ће у петак 21. априла, од 18 до 21 сат у Гимназији „Урош Предић“ бити отворена изложба ученичких радова на тему екологије и сајам удружења грађана, а биће одржана и журка Гимзелених.

На сам Дан планете Земље 22.0 априла, предвиђена је садња дрвета на Тамишком кеју у сарадњи са ЈКП“Зеленилом“ у 11,30 сати. Дрво ће посадтити наш суграђанин и светски аутомобилиста Душан Борковић, који ће на тај начин, својим примером подстаћи све људе да обрате пажњу на важност очувања планете. Од 12 сати предвиђена је шетња у нашој градској шуми коју су припремили Планинарко-еколошки клуб „Соко“ и Бранислав Ровчанин.

Дан планете Земље установљен је 1970. године у САД, након еколошке акције, а обележава се широм света од 1992. године када је на Конференцији Уједнињених нација о животној средини у Рио де Жанеиру установљен дугорочни Програм за промоцију одрживог развоја.
Обележавање Дана планете Земље подразумева да сваки појединац својим примером, неком својом акцијом или конкретним делом допринесе очувању планете Земље, попут чишћења сметлишта, садње дрвећа, вожње бицикла уместо аутомобила, да се сви заједно потрудимо да учинимо нашу земљу лепшом и бољом и оставимо будућим покољењима.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: