„Дан Дунава“ по тринаести пут у Панчеву

Чишћење обала Тамиша, вожња катамараном и радионице

Поводом обележавања европске манифестације „Дан Дунава“, која се прославља у 14 земаља Подунавског слива, град Панчево ће 13. пут заредом дати подршку Међународном комитету за заштиту реке Дунав ИЦПДР, путем манифестације „Дан Дунава“ у Панчеву.

Панчево ће бити део колажа од 28 насељених места и градова Подунавског региона Србије који ће на локалном нивоу синхронизовано подржати обележавање „Дана Дунава“ као допринос овој значајној европској манифестацији.

Традиционално Панчево ће на еколошки, уметнички и спортски начин обележити манифестацију „Дан Дунава“ на локалитету Градска плажа, на самој обали реке Тамиш, 29. маја 2019. године, од 10 до 14 сати.

За заинтересоване суграђане Град је обезбедио све услове за активно учествовање у еколошко-волонтерској акцији чишћења приобаља и реке Тамиш, као и занимљив колаж програма који ће се одвијати на Градској плажи.

Концепт манифестације „Дан Дунава“ је такав да ће он представљати место на којем ће наши суграђани моћи да се окупе, друже и учествују у еколошкој акцији чишћења реке Тамиш, али и да уживају у забавним програмима за целу породицу.

Програм:
– 10:00 – 10:15 – Почетак манифстације „Дан Дунава“ 2019 – Поздравно обраћање представника Града Панчева.
– 10:15 – 12:00 – Еколошко-ликовна радионица (испред терасе УСРиН „Херој Марко Кулић“).
– 10:30 – 12:30 – Еколошко-волонтерска акција чишћења водотока и обала реке Тамиш из чамаца са волонтерима.
– 12:00 – 13:30 – Спортско-рекреативни програм.

За време трајања манифестације биће организоване промотивне вожње градским катамараном „Панука“.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: