Протест због загађености и у Панчеву

Борба за чист ваздух

Протесту грађана „За чист ваздух“, који ће широм Србије бити одржан 5. фебруара, придружило се и Панчево. Окупљање је заказано за 18 сати, на углу Улица Војводе Радомира Путника и Војводе Живојина Мишића.

Наши градови све чешће се налазе на врху листе најзагађенијих градова света. Подаци Светске здравствене организације говоре да у Србији током једне године прерано умре око 7.000 људи услед изложености загађењима, што је друго место у Европи по броју превремених смрти услед загађења ваздуха, саопштавају организатори.

Наше здравље, здравље наше деце и најмилијих, угрожено је небригом и континуираним игнорисањем упозорења, мерења и анализе која јасно говори да се ради о озбиљном проблему који се неће сам од себе решити, пише у позиву за протест.

На сајту https://zacistvazduh.org можете пратити детаље око броја градова, организација и појединаца који су се укључили у борбу за чист ваздух. Подсећамо да је петицију којом се захтевају конкретне мере против загађења ваздуха потписало је 15 хиљада грађана и грађанки на линку: www.peticije.online/konkretne_mere_protiv_zagadjenja

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: