Ни после два месеца Културни центар Панчево није понео име великог глумца

Вече посвећено Небојши Глоговцу

У среду, 11. априла од 19 сати у Дворани Културног центра Панчева одржаће се Вече посвећено Небојши Глоговцу. У програму учествују Небојшини пријатељи и сарадници: глумица и директорка Југословенског драмског позоришта Тамара Вучковић, глумац Војислав Брајовић и филмски редитељи Балша Ђого, Срдан Голубовић и Олег Новковић.

Том приликом биће приказани инсерти из позоришних и филмских остварења у којима је глумио Небојша Глоговац, а наступиће и хор Панчевачког српског црквеног певачког друштва са диригентом Вером Царином.

Исте вечери у Фоајеу Културног центра Панчева биће отворена изложба фотографија из представа и филмова у којима је Небојша Глоговац остварио најзначајније улоге. Изложбу је приредила Маја Медић, и биће постављена до 30. априла.

После недељу дана од смрти Небојше Глоговца, 13. фебруара Градска управа града Панчева донела је одлуку да Културни центар Панчево добије име по великом глумцу. Како је наведено у образложењу та одлука је донета у знак трајног сећања на врхунског уметника и непоновљивог барда глумишта.

Међутим, ни после два месеца ту одлуку није усвојило Градско веће. На питање када ће Културни центар и званично понети име Небојше Глоговца, Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу и омалдину, који је и поднео поменуту иницијативу, није знао да каже када ће се то десити. У телефонском разговору рекао нам је да је документациј спремна „још пре седам дана“, али да одлуку о томе када ће се ова тачка наћи на дневном реду седнице Градског већа доноси градоначелник.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: