Трибина „Новог Оптимизма” и Грађанске акције Панчево

Шта мислите „Ко се плаши слободне речи?”

Покрет „Нови Оптимизам” и Грађанска акција Панчево у понедељак, 18. децембра, организују трибину „Ко се плаши слободне речи?”, у Кафе клубу „Coupe”, од 19 сати.

Учесници Снежана Чонградин, новинарка листа „Данас”; Надежда Миленковић, креативна директорка и колумнисткиња; Весна Малишић, новинарка НИН-а; Теофил Панчић, колумниста, новинар, писац и критичар; Љиља Спасић, Грађанска акција Панчево; Бранко Чечен, директор Центра за истраживачко новинарство и представник Групе за слободу медија ће говорити о медијском терору, а покушаће да дају и одговор на питање зашто и коме одговара медијски мрак у Србији?

Трибину модерира Ненад Живковић, из Грађанске акције Панчево.

„Сведоци смо све гласнијих апела на државу и регулаторна тела да стану на пут медијском терору као и терору медија. Ниво слободе и уређивачке независности медија све је нижи, ситуација у медијским областима оцењује се као алармантна а цензура приглушује гласове другачије од доминантних, таблоидна штампа постаје извор (не)проверених информација док је умеће медијске манипулације постало обавезна вештина државних функционера”, наводе организатори.

„Нови Оптимизам за Нову Солидарност” је низ трибина и јавних догађаја који Покрет „Нови оптимизам” организује ове године поводом Међународног дана људских права и Међународног дана солидарности уз подршку Аустралијске амбасаде у Београду.

„На овим трибинама, желимо да отворимо неке од кључних тема за које сматрамо да је важно да се о њима разговара у јавном простору. На догађајима у Београду и Новом Саду говорило се о темама популизма и национализма и људских права. На предстојећим догађајима у Панчеву, Зајечару и Кикинди, пак, желимо да скренемо пажњу на питање стања у медијима, затим на проблем дискриминације жена са инвалидитетом, као и на горуће питање насиља над женама и како се оно представља у медијима. Циљ нам је да кроз ове јавне дебате поставимо између осталог и питање да ли, колико и на који начин се говори о овим темама у јавном простору у Србији и региону”, кажу у „Новом оптимизму”.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress