Изложба стрип аутора у простору Агенције Комуникарт

Скејт арт култура у стриповима Марка Малка

У четвртак, 24. октобра у 20 сати, у простору Агенције КомуникАрт у Панчеву (Војводе Живојина Мишића 6, у пасажу) биће отворена изложба стрип аутора Марка Малка, под називом „Малк Лифе“.

Марко Малк је студирао факултет за анимацију у Лондону (ЛЦЦ), а већ неко време живи у Београду и црта стрипове. Највећи део свог живота је возио скејт, па су скејт арт и субкултура значајно утицали и на његову уметност.

„Када ми је било 14 година, док сам се досађивао у школи, почео сам да цртам стрипове о сексуално перверзном двојцу (инспирисан Бетменом и Робином) под именом Flyman и Worm Wonder. Убрзо након тога, цртање стрипова сам заменио вожењем скејта, алкохолом, цигаретама и лутањем по улицама Лондона са пријатељима, ломили смо ствари и копали по контејнерима“, каже Малк о својим формативним годинама.

Након завршених студија анимације, пре неколико година се преселио у Београд.

„Поново сам почео да цртам стрипове како бих дао одушка себи и како би изразио своје мисли. Почео сам да штампам мини стрип фанзине – „Serburbia“, „Malk Comics“, и полуаутобиографске стрипове о свом одрастању и вожњи скејта у Лондону“, додаје Малк, који ће на отварању изложбе и бесплатно делити свој нови фанзин штампан на 16 страница.

Изложба у агенцији Комуникарт ће бити отворена до 22. новембра, а радно време изложбеног простора је од 9 до 15 сати, радним данима.

Ово је друга самостална продукција ове агенције, која се специјализовала за односе са јавношћу у области уметности и културе, а у наредном периоду ће организовати редован изложбени програм посвећен савременом стрипу. Прошлог месеца радове је изложио Борис Станић, стрип цртач из Панчева.

КомуникАрт је такође био један од потписника француско-српског споразума о сарадњи у области културе и стрипа, у оквиру недавне посете француског председника Емауела Макрона Србији, те ће у наредне три године реализовати резиденцијални програм размене стрип аутора из Србије и Француске.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: