Вечерас у Културном центру Панчево

Савремена играчка представа „Панонска сага” – прича о усамљености и неразумевању

Савремена играчка представа „Панонска сага” у продукцији ДДТ – креативног центра за покрет Панчево, биће изведена у четвртак, 25. јануара, од 20 сати у дворани Културног центра Панчево.

Инспирација за нову плесну продукцију потиче из два позната књижевна дела – „Мали принц”, најпознатија новела француског писца Антоана де Сент Егзиперија из 1943. године и „Панонска сага”, дело нашег познатог писца Предрага Адамова из 1986. године.

Основна тема плесне представе јесте прича о усамљености, која потиче још из детињства и недостатка љубави и подршке у породици. Породица, о којој Предраг Адамов пише у свом делу, а која је у данашње време изгубила на значају, са једне стране, и прича о неразумевању и усамљености Малог принца, која је универзална и глобална.

Композитор: Владимир Антонов; Кореографија, драматургија и режија: Тијана Малек и Катарина Стојковић; Извођачи: Јакша Филиповац, Стефан Веселиновић, Катарина Стојковић; Костимограф: Слободанка Босио Олар; Сценографија: ДДТ-КЦП тим; Продукција: ДДТ – Креативни центар за покрет, Панчево. Пројекат су подражали Министарство културе и информисања Републике Србије, Град Панчево, Институт за уметничку игру из Београда.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress