У организацији Грађанске акције Панчево

Промоција књиге Миодрага Мајића „Деца зла“

Грађанска акција Панчево организује данас, 17. октобра, промоцију књиге Миодрага Мајића „Деца зла“. Промоција ће се одржати у Кафе клубу „Купе“, од 20 сати. О књизи, али и о многим другим темама из наше друштвене свакодневице говориће аутор. Улаз је слободан.

У средишту романа Деца зла налази се драматично убиство, а потрага за починиоцем биће само окидач за низ других догађаја који ће открити да је реч о злочину страсти, освете, опомене и симболике.

Како пронаћи кривца у свету у ком је истина изобличена, а прошлост јунака уткана у њихову садашњост нераскидивим нитима зла? Никола Бобић, београдски адвокат, покушаће да пронађе одговор на то питање, ни не слутећи да ће га одговор заувек променити.
Ова прича тиче се свих нас, јер ћемо у њој пронаћи обрисе наше друштвене стварности, али, што је још важније, пронаћи ћемо изгубљено зрно наде – чак и у друштвеном систему дубоко огрезлом у корупцију има места за хероје.

„Изванредно испричана прича са зналачки распоређеним замкама и непредвидивим решењем на самом крају. Одлично написан трилер.“ Синиша Павић

„Добили смо крими-роман у чистом облику, упоредив са најбољим примерима овог жанра, узбудљив по причи коју представља, живописан по јунацима и преокретима с којима се суочавамо, упечатљив по времену које је блиско и с којим делимо много заједничких искустава.“ Гојко Божовић

Миодраг Мајић (Београд, 1969) судија је Апелационог суда у Београду. Докторирао је кривично право специјализујући се за међународно-кривичноправну област. Самостално и у коауторству, објавио је десет монографија и више од тридесет чланака из области кривичног и међународног кривичног права, и учествовао је у изради најзначајнијих закона у овим областима. Председник је Управног одбора и један од оснивача Центра за правосудна истраживања (ЦЕПРИС). Већ десетак година редовно објављује текстове на свом блогу (www.мисамајиц.цом), у којима отворено говори о корупцији, непотизму и политичким притисцима у правосуђу. Роман Деца злањегов је први роман. Живи са супругом, два сина и шнауцером у Београду.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress