У среду, 13. марта

Представљање Издавачке куће „Дерета”

Културни центар Панчева угостиће у среду, 13. марта, у Галерији Милорада Бате Михаиловића, Александра Шурбатовића, књижевника и главног уредника Издавачке куће „Дерета” из Београда, као и Тамару Крстић, новинарку и чланицу жирија за доделу НИН-ове награде. Почетак је заказан за 19 сати.

Уз модераторку Јасмину Топић, песникињу из Панчева, разговараће се о актуелним књигама те издавачке куће, а биће представљена и њена издавачку делатност. Такође, учесници ће се осврнути на савремену српску прозу, као и преведену књижевност, те говорити о савременој књижевној сцени. Крај вечери резервисан је за изненађење.

Посетиоци ће имати прилику и да разгледају специјално за ову прилику одабране наслове „Дерете” и да их купе по повољним ценама.

О „ДЕРЕТИ”

Издавачка кућа „Дерета” присутна је на српској издавачкој сцени више од три деценије. Потврдила је своју издавачку и уметничку аутентичност објављивањем преко 1.600 наслова у десетак библиотека – од превода капиталних дела наше и светске књижевности, до књига из актуелне књижевне продукције.

Међу издањима има бројна дела светски познатих аутора, као што су: Салман Ружди, Казуо Ишигуро, Карлос Фуентес, Херман Хесе, Курт Вонегат, Џонатан Френзен, Идит Вортон и многи други.

Посебно су препознатљиви по књигама из области филозофије (Платон, Аристотел, Тома Аквински, Кант, Шопенхауер, Ниче), лексикографије, историографије, хеленске књижевности, класичних дела, због чега су у самом врху српског издаваштва.

„Дерета” је прва покренула едицију превода домаћих писаца на енглески језик (Иво Андрић, Момо Капор, Милорад Павић, Вида Огњеновић, Светлана Велмар Јанковић и други), била је учесник велике културне акције „Роман деценије” и добитник је многих признања.

Први је издавач на овим просторима који додељује награду за необјављен роман у рукопису, која носи име оснивача Мирослава Дерете, а састоји се од повеље, штампања награђеног рукописа и новчаног износа. Награда се додељује од 2006. године.

„Дерета” у свом окриљу има издавачку кућу, онлине књижару и књижару у Београду.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: