Фебруарски репертоар Културног центра Панчево

Почетак позоришне сезоне

Након дуге паузе због пандемије, у Културном центру Панчева од фебруара поново креће позоришни програм, извођењем представе „Кишне капи на врелом камењу“ редитеља Југа Радивојевића и драматуршкиње Тијане Грумић, по делу чувеног филмског и позоришног редитеља Рајнера Вернера Фасбиндера.

Представа ће бити на репертоару КЦП-а 26. фебруара у 19.30, свега неколико дана након премијере 20. фебруара. Према речима Радивојевића, Фасбиндер је „остао упамћен као аутор који је знао да у својим радовима препозна и антиципира проблеме који се често карактеришу као табу теме“, међу којима су ксенофобија, сексуалне слободе, биготерија, малограђанштина, хомосексуалност.

У фебруарском репертоару налази се и позоришни програм за децу, са представама „Цеца переца и посластичар ПецаПозоришта Јеленица из Београда (6. фебруар, 12 сати), „Патролне шапе“ Машиног позоришта из Београда (13. фебруар, 12 сати), „Залеђено краљевство 2″ Аллегрето театра из Вршца (20. фебруар, 12 сати) и „Мачак у чизмама“ Дечје позоришне сцене „Пођи туда“ Културног центра Панчева (27. фебруар, 12 сати).

У галеријском програму, током овог месеца ће у фокусу бити изложба „Сећање“ Слободанке Шоботе, на којој ће бити представљени репрезентативни радови из приватне колекције, Атељеа 61, Галерије Терра и Народног музеја Панчева. Текстове и селекцију је приредио ликовни критичар Сава Степанов, а отварање је заказано за 10. фебруар у Галерији Милорада Бате Михаиловића. Истог дана у Фоајеу Културног центра Панчева, биће отворена изложба слика „Сећам се тебе“ ауторке Наташе Јанковић. У Галерији савремене уметности, 17. фебруара ће бити отворена и изложба „Време маски – која је твоја?“ Ликовног салона 30×30 Културног центра Зрењанина.

Музички програм у фебруару започеће солистичким концертом гитаристе Александра Антића, 10. фебруара у 19 часова. Концертни програм „Барокни витраж„, у изведби Мине Ковач Марковић (сопран) и Душана Марковића (клавир), на репертоару је 17. фебруара у 19 сати. Наступ пијанисткиње Маје Рајковић с програмом „Женско музичко стваралаштво кроз векове (17 – 21. век)“ заказан је за 23. фебруар у исто време. Сви концерти одржавају се у Дворани Културног центра Панчева, а улаз је слободан.

Фебруарски филмски програм отвориће анимирани филм за децу „Безрепи Пеле“ који ће на репертоару бити од 5. до 7. фебруара у 17 сати у Дворани КЦП-а. У истом периоду, али од 19 сати, на програму је филм „Ноћна смена“. Од 11. до 14. фебруара у 19 сати иће приказивано остварење „Шарлатан„, а од 18. до 21. фебруара у исто време филм „ДНК„. Анимирани филм „Душа“ затвара фебруарски филмски репертоар пројекцијама од 27. фебруара до 1. марта, у 17 и 19 сати

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: