Изложба фотографија у фојеу Културног центра Панчево

Од пластике до фантастике

Завод за јавно здравље Панчево организује 8. изложбу фотографија „Објективом кроз свет око нас 2018″, на тему „Од пластике до фантастике“. Поставка ће бити отворена  у понедељак 4. јуна, у 18,30 сати у фоајеу Културног центра Панчево, а гости отварања ће бити Бојана Вунтуришевић, диригент и екопромотер и Dance factory хор из Београда. Том приликом биће додељене и награде.

Пре отварања изложбе, истог дана од 16.30 сати Завод у сарадњи са Фото савезом Србије организује радионицу „Од шкљоцања до фотографисања“ намењену младима, коју води Золтан Бисак.

Изложба је посвећена Светском дану заштите животне средине, који се обележва 5. јуна, а ове године потенцира причу о ограничењу употребе пластике која затрпава планету, гуши је и трује и не може се разградити за читав век.

„Овом изложбом желимо да покажемо, да лепоту природе није потребно додатно украшавати, да пластика не живи у природи, да иако се толико одомаћила у нашим животима и окружењу, мора имати разумну меру и склад“, стоји у саопштењу Завода за јавно здравље.

Изложба је конципирана од фотографија природе Србије, пристиглих на фотоконкурс, у којима се огледа и позитиван и негативан аспект животне средине Србије и утицај човека на природу Србије. Овом изложбом желимо да истакнемо колико је неопходно да се сви заједно запитамо да ли, „ако носимо пластично одело и пластика је наша храна, да ли смо пластични и ми?“  и пробудимо свест о деловању појединца и друштва на квалитет живота и здравље у целини.

Фотографије за изложбу одабрао је Имре Сабо мајстор фотографије Фото савеза Србије, а  по квалитету фотографија и звању аутора чији ће радови бити приказани изложба је I ранга (највишег ранга у Србији). Изложба се реализује у два сегмента: Изложба фотографије младих до 16 година и Изложба фотографије одраслих аутора и део је еколошког сегмента Међународног БУДИ фестивала у Панчеву, а организована је под покровитељством Фото савеза Србије.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: