Представљање књиге „Зборник радова: Прилози историји града Панчева"

Непознати детаљи из живота нашег града пред Панчевкама и Панчевцима

Непознати детаљи из живота града и занимљиве приче о Цркви Свете Ане, Задужбини Ђорђа Вајферта, Урошу Предићу, Олги Смедеревац, Светиславу Касапиновићу, Бригадном генералу Миховилу Михаљевићу, и јубилеју –  150 година од поласка у школу Михајла Пупина, биће испричане у понедељак, 6. новембра, од 12 до 14 часова, у свечаној сали Народног музеја у Панчево.

Све ове приче сврстане су у „Зборник радова: Прилози историји града Панчева”, чији је аутор Александар Ђорђевић.

„Група младих, истинских заљубљеника у историју града Пнчева одлучила је да осветли неке делове његове бурен прошлости. Идеја водиља је била да кроз монографије одређених личности и једна сакралне грађевине осветлимо и јавност упознамо са до данас неопзнатим детаљима из живота нашег града”, стоји у преговору Зборника.

Посебну захвалност за настајње зборника аутор, како наводи, дугује Центру за таленте Михајло Пупин”, без чије „несебичне логистичке, саветодавне, материјалне и сваке друге помоћи ово научно остварење не би угледло светлост дана”.

На скупу ће говорити Никола З. Конески, Тамара Косијер, Јована С. Перишић, Станислава Над, Дубравка Ђорђевић и Драгољуб Цуцић.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress