У дворани Центра за културу Панчево

Комедија „Хор бечких дечака” пред панчевачком публиком

Позоришна представа „Хор бечких дечака”, у режији Ирфана Менсура, биће одржана у четвртак, 28. септембра, у дворани Центра за културу Панчево. У комаду играју Предраг Ејдус, Ирфан Менсур и Слободан Бода Нинковић.

Комедија „Хор бечких дечака” је прича о нашим људима који сањају будућност, а боре се за садашњост. Моћно оружје су им ведрина и оптимизам. Радња се догађа усред једног подрума у Бечу, без прозора и дневног светла. Ту је и један кревет, један ТВ на издисају и неколико пацова.

Вуле и Аца живе у неком као стану. Вуле и Аца живе као неки живот. Вуле и Аца раде неке као послове. Вуле и Аца импровизују. Као…

За ту бечку, импровизацију задужен је Џони. Џони је гастарбајтер друге генерације. Џони помаже својим земљацима да се снађу у туђини.

У животу сваког нашег човека постоји онај тренутак очаја, када у самоодбрани посегне за најбољим у себи, хумором. Тада се шалимо на рачун стварног живота, на рачун свог као живота. Тада се смејемо свим својим моћима, немоћима, успесима и неуспесима …То је посебна категорија српске духовитости. То је шала на рачун сопственог менталитета, због којег ова представа може да се назове и „генетска комедија“.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: