Изложбе – Трноружичњак, Цветна башта, Иза белине

Отварање изложби „Трноружичњак”, „Цветна башта”, „Иза белине” биће уприличено у Галерији Милорада Бате Михаиловића у среду 22. марта у 19 сати. Изложбе су отоворене до 7. априла.

Изложба „Трноружичњак” Селме Ђулизаревић Карановић може се перципирати као сегмент који се надовезује на њен досадашњи уметнички наратив, и као један отворен концепт који се гради око мотива корсета, цвећа, баште, интимних асесоара и портрета. Овога пута уметница се представља цртежима и колажираним радовима, рађеним у техници акварела, у којима преовладавају флоралне површине уз аплициране детаље преузете са одевних предмета.

„Цветна башта” Данијеле Младеновић јесте изложба серије акварела и фотографија насталих 2014. и 2016. године, на којима је заступљен мотив цвећа најчешће организованог у форму круга.

„Иза белине” Гордане Чекић представља амбијенталну инсталацију која укључује слике округлог, правоугаоног облика, елипсе, спирале, троугла, таласа, рађене слојевитим, густим наносима уљане, модификоване беле боје, објекти од парафина и фриз радова мањег формата сликаних, слојевито, отопљеним парафином и уљаним бојама на медијапану, лепљењем, стаклених флашица, минијатурних књига, огледала округлих, троугластих, квадратних облика, лепљењем златних листића и провидне фолије облика свитка, елипсе, круга.

Panpress

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: