Изложба Војкана Морара и Катсуми Тсујиа

Изложба слика мањих формата панчавачког уметника Војкана Морара и јапанског сликара Катсуми Тсујиа биће отворена у Народном музеју Панчево у уторак, 4. јула у 19 часова. Поставка ће бити отворена до 4. августа. Улаз је бесплатан.

Панчевачкој публици пружена је могућност да ужива у бравурама два уметника, навeдено је у саопштењу Народног музеја.

“Војкан Морар минуциозном техником дочарава паралелни свет анђела и свет оностраног. Визијом фантасте, истрајно, психоделично мултиплицира фигуре и урања их у боју. Оне често попут праска искачу из површине платна, показујући уметникову потребу за додатном димензијом. Катсуми Тсуји слика стилизоване представе урбаног живота, а као метафору присуства живота у уснулој архитектури, обично поставља фигуру животиње, најчешће рибу или мачку, у центар својих композиција. Линеарна сензибилност усклађена је са нежним прелазима пастела, који му омогућава богатство валера”.

Један од најзначајнијих представника млађе генерације наивне и маргиналне уметности Србије Војкан Морар, на наговор свог пријатеља Катсуми Тсујиа, недавно је излагао у Јапану где се токијској публици представио са 24 дела.

Дан након отварања изложбе, 5. јула, у Музеју ће бити организоване радионице сликања за децу коју ће водити уметници.

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress