Вечерас у Дому омладине

Изложба рок фотографија Александра Стојковића

Изложба фотографија Александра Стојковића под називом „Let There Be Rock”, отвориће вечерас, 23. августа, Freedom Art Festival, који четврту годину заредом организује Дом омладине Панчево.

Ово ће бити четврта самостална изложба панчевачког фото-репортера Александра Стојковића и представља ретроспективу његовог рада на рок фотографији у последњих пет година.

Александар Стојковић је рођен у Панчеву 1970. године, а фотографијом се бави од ране младости. Његове фотографије објављиване су у готово свим домаћим новинским и интернет издањима и у светски познатим часописима „Rolling Stone” i „L’Europeo”.

Уредник је фотографије портала „013инфо”, а од 2015. године сарађује и с Домом омладине Панчево.

„Александар Стојковић, човек великог дара и истог таквог срца – јер без великог срца не праве се,дакле,овакве слике – чини нешто што је од несвакидашње важности у личним историјама нас који смо се дубоко и неповратно заљубили у рокенрол (а личне историје, да одмах додам, важније су од оне опште, велике, која лаже чим зине). Стојковић је, наиме, свакоме кога је фотографисао издао уверење о чистом образу и потврду о честитом понашању. На питање: „Где си ти био док се рушио свет?”, свако ко се нашао пред његовим објективом – пошто Стојковић никада не фотографише пајаце и кловнове из света забаве – моћи ће да одговори: „На рокенрол бини или испред ње. Тамо где је било поштено стајати.”

Иван Ивачковић, новинар и публициста

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: