У уторак, 27. фебруара

Изложба полазника школе карикатуре

 

Цртежи деце насталих у оквиру Школе карикатуре Дома омладине Панчево биће приказани на изложби која ће бити отворена у уторак, 27. фебруара, од 19 сати у Галерији Дома омладине.

Реч је о радовима деце која похађају прву и напредну групу школе. Свака група броји по 25 полазника, и свако од њих ће изложити свој најбољи рад који је заједнички изабран. На изложби ће се наћи и штампани каталог са именима свих излагача и најбољи радови полазника Школе карикатуре.

Школа карикатуре Дома омладине Панчево почела је са радом у априлу, 2016. године са циљем да се деци приближе сатира и хумор. Школа је бесплатна, и броји око 50 полазника, деце узраста од 6 до 15 година.

Поред гег и портретне карикатуре, деца су радила ликовна решења за филмски плакат, илустрацију за насловну страну своје омиљене књиге, маскоту, маску, илустрације животиња од слова и геометријских тела, а највише су се радовали када су цртали стрип и стрип јунаке као што су Загор, Морган Лост, Брендон и други.

Полазници школе су у протеклом периоду бележили и сјајне резултате на ликовним и конкурсима за карикатуру. Поред радова који су настали на часовима, деца су излагала и тематске радове на значајним манифестацијама као што су „Фридом фестивал“, „Сланинијада’’ и „Дани Вајферта’’. Школа карикатуре угостила је многобројне уметнике и људе из света уметности, карикатуре и сатире а полазници школе карикатуре су своје радове објављивали у разним дечјим часописима и публикација.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: