У селекцији визуелног уметника Селмана Тртовца

Изложба Нове Технологије у Галерији савремене уметности

Изложба Нове Технологије, биће отворена у уторак, 5. децембра у 19 сати у Галерији савремене уметности Културног центра Панчева. Изложба ће трајати од 5. до 15. децембра, у селекцији визуелног уметника Селмана Тртовца. Програм је суфинансиран од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

До сада, на Новим технологијама, својим радовима представили су се уметници који су били високо иновативни по питању приступа, садржаја и медијума, и који су произведени од стране водећих младих и већ признатих уметника. Таква пракса је оформила слику и репутацију пројекта коју намеравамо да сачувамо и проширимо. Наиме, како су Нове технологије оријентисане ка производњи и промоцији садржаја намењеног едуковању и информисању стручне и шире публике о развоју и иновацијама у савременим уметничким праксама, као и њиховој популаризацији, идеја овогодишње манифестације уклјучује тему нових могућности мишлјења.

Пројекат подразумева презентацију различитих уметничких позиција, уметника из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, кроз различите визуелне језике и медије, којима је заједничко то што се суочавају са темом нових могућности мишлјења, у најширем смислу те речи.

Осим тога, уметнике који су се у процесу мишлјења препознали, везано за ову тему, карактерише и то што сви осим својих личних поетика дејствују и као друштвено ангажовани уметници. У одређеном смислу они се баве социјалном пластиком у данашњем времену.

Овогодишњи селектор и уметник Селман Тртовац одабрао је једанаест уметника, који ће се представити са радовима у различитим медијима:

1. Сања Латиновић (СРБ)

2. Бранислав Николић (СРБ),

3. Владимир Фрелих (ХР),

4. Горан Драгаш (СРБ),

5. Селман Тртовац (СРБ),

6. Раденко Милак (БИХ),

7. Билјана Ђурђевић (СРБ),

8. Драган Војводић (СРБ),

9. Весна Токин (СРБ),

10. Милорад Вујашанин Цујо (СРБ),

11. Ненад Глишић (СРБ)

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: