Изложба „НОН ФИНИТО, пасаж 3: Кад зидови постану мекани“

Самостална изложба „НОН ФИНИТО, пасаж 3: Кад зидови постану мекани“ Светлане Волиц биће отворена  19. марта у 19 сати у Галерији савремене уметности, а посетиоци ће моћи да је погледају до 31. марта.

Ово је трећа у низу амбијенталних изложби у оквиру уметничког пројекта „НОН ФИНИТО / Извођења просторних наратива“. Нова поетска целина у простору Галерије савремене уметности у Панчеву грађена је од одабраних призора из јединствене визуелне библиотеке пројекта, коју чине фотографије и видео радови снимљени током истраживачких путовања у протеклих неколико година (2013-2016).

Светлана Волиц рођена је у Београду 1974. године. Дипломирала је и магистрирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду у класи проф. Чедомира Васића. Од 2014. године запослена је на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду у звању асистента, на ком похађа и докторске уметничке студије (ментор проф. Милета Продановић). Изражава се кроз различите медије: сликарство, видео, видео-инсталације, фотографију, графички и сценски дизајн. Реализовала је 11 самосталних изложби и учествовала на преко 60 групних изложби, симпозијума и фестивала у земљи и иностранству (Македонија, Чешка Република, Црна Гора, Естонија, Летонија, Мађарска, Бугарска, Италија, Грчка, Канада, САД и Немачка). Реализовала је 18 видео-инсталација за различите позоришне представе. Добитник је стипендије фондације ЦЕЦ АртсЛинк, Њујорк, САД, 2013. Њени радови налазе се у иностраним и домаћим колекцијама.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress