„Документарна среда” у дворани „Аполо”

У дворани „Аполо” Дома омладине Панчево, сваке друге среде у месецу, од 20 часова, поново ће бити приређиван посебан програм „Документарна среда”, настао у сарадњи Дома омладине и ПАФФ-а (Панчево Филм Фестивала).

У среду, 1. марта од 20 часова, на програму је документарни филм „Кавијар конекшн” редитеља Драгана Николића. Након пројекције биће одржан и разговор о филму, а гост програма биће редитељ Драган Николић.

„Кавијар конекшн” је „рибарски рулет“ о браћи Пацов, двојици морунаша, и њиховом покушају да ухвате велику рибу која ће им донети лаку зараду и прилику да промене свој живот. Тата Дрнда је носио титулу Дунавског краља кавијара. Када се Дрнда, због болести, пензионисао и повукао са реке, браћа Пацови су се доселили на обалу, покушавајући да досегну светле тренутке свога оца. Док Пацови сањају о великом улову и лакој заради, време неумитно пролази, а правила се мењају. То ће их одвести у нови живот.

Програм је први пут реализован 2015. године, а идеја програма је да се у оквиру редовних репертоара културних установа приказују одабрани документарни филмови аутора из земље, региона и света, и на тај начин постигне континуитет у стварању другачије и разноврсније филмске понуде у Панчеву. Улаз на све филмске пројекције је бесплатан.

Panpress

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: