У уторак, 6. марта

Четврта сезона пројекта „Сто фотографија за 100 минута”

Серијал ће отворити предавање Милана Јакшића „Изгледи Панчева у 18. и 19. веку”

Четврта сезона пројекта „Сто фотографија за 100 минута”, који организује Удружење грађана „Посети Панчево” у сарадњи са Народним музејом Панчева, почеће у уторак, 6. марта, у 19 сати, у Свечаној сали Народног музеја у Панчеву.

Серијал ће отворити предавање Милана Јакшића „Изгледи Панчева у 18. и 19. веку”, којим ћемо се подсетити важних урбанистичких карактеристика града које су га обележиле до данашњих дана.

Друго предавање упрличиће Ненад Живковић, 13. марта, у исто време и на истом месту, на тему „Живот на Житном тргу”, којим ће нам кроз сто фотографија приближити и подсетити нас како је текао живот људи у прошлим временима у центру града.

„Знаменити Панчевци- др Миховил Томадл” је тема предавања историчарке САНУ др Иване Спасовић, која ће нас 20. марта, од 19 сати провести кроз најважније године и најзначајнија дела у животу овог великог човека, који је задужио културу, архивистику и историографију Панчева.

Циклус предавања биће затворен 27. марта заједничким предавањем др Живане Крејић и Ненада Живковића „Симболи Панчева- Евангеличка црква”, оживљавањем најважнијих година и најдубљих сећања везаних за један од симбола Града.

Улаз на све догађаје је бесплатан.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress