На Летњој сцени Дома омладине Панчево

Бесплатан концерт познатог саксофонисте Олега Киријева

У среду, 18. јула, од 21 сат, у Панчеву ће наступити светски познати caксофониста Олег Киријев из Русије, а због најављене кише концерт ће бити одржан у Дворани Аполо, уместо на Летњој сцени Дома омладине. Улаз је бесплатан.

Он је био један од првих музичара који је комбиновао башкиријске народне инструменте и грлено певање, слично монголском певању са џез музиком. Рођен и одрастао у Башкирији, области у близини границе Европе и Азије, Олег је био у младости изложен утицају две музичке традиције, Азијске и Европске. Његова страст према традиционалном џезу и би бапу, комбинована са фолклорам региона, помогла му је да развије сопствени препознатљиви стил и постави своје име међу најинтересантније инструменталисте савремене Руске џез сцене.

Олег Киријев је снимио тринаест це-де албума, сарађујући са музичарима џез сцене као што су Кит Џаворс, Борис Козлов, Ерих Стрикланд, Том Харел и Бен Вилијамс.

Поред Олега у његовом квартету свирају познати Београдски џез музичари Милован Пауновић, Бранко Марковић и Душан Иванишевић.

http://www.olegkireyev.com/en/biohttp://www.olegkireyev.com/en/music

http://www.olegkireyev.com/en/biohttp://www.olegkireyev.com/en/music

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: