Летњи програм Културног центра Панчева

Бесплатан концерт Лене Ковачевић

У оквиру Летњег програма Културног центра Панчева, на платоу испред те установе културе у петак, 18. августа, биће одржан бесплатан концерт Лене Ковачевић и њеног бенда.

Након што је дипломирала на престижном музичком конзерваторијуму у Амстердаму, Лена Ковачевић издала је два албума за домаће тржиште. Њен музички стил одише јединственим спојем поп и џез музике. Албум „Добар дан за певање“ (ПГП РТС) објављен је 2009.године, захваљујући коме се нашла у једној од најпопуларнијих емисија Први Глас Србије у улози жирија, а затим албум „Сан“ који је био проглашен за најбоље продавани албум музике целог региона.

Лена се сматра једним од најважнијих музичара нове генерације, каријеру је започела 2004. године турнејом са једним од најбољих оркестара у Холандији, наступала је на бројним фестивалима у Европи где су наступали и уметници попут Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Сарађивала је и наступала са Белгијским продуцентом Buscemi em (Blue Note) и имала част да сарађује са познатим контрабасистом и уметником John Clayton…(Dianna Krall…)

Заједно са својим бендом наступа широм Србије и региона. 2014. године имала је част да буде један од ретких музичара који ће наступати на венчању тениског аса Новака Ђоковића.

Сарађивала је као бренд амбасадор са компанијама ASUS, Frey Wille, XYZ Premium Fashion Store (Calvin Klein, Burberry, Mark Jacobs…).

Ленин трећи албум под називом „Џезери“ састоји се од обрада неких од најпознатијих песама Момчила Бајагића Бајаге и представља омаж песмама које Лена посебно воли у новим аранжманима Владимира Николова (оркестрација са Оскаром награђен филм „The artisit“). Постпродукција албума рађена је у Њујорку и Београду. Тренутно пише оригиналну музику коју у Њујорку продуцира један од познатих америчких продуцената Mr.Godfrey Diamond, а пројекат је намењен страном тржишту.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: