Први протест #1od5miliona у Панчеву

„Желимо достојанствен живот и Србију у којој се неће спроводити насиље над грађанима који слободно мисле“

Око хиљаду Панчеваца и Панчевки учествовало је на првом протесту #1od5miliona, који је вечерас одржан у центру града. Грађани и грађанке су се окупили испред Културног центра Панчева, одакле је кренула и протестна шетња.

Обратили су им се Јелена Анасоновић, представница организатора протеста #1od5miliona, Раде Радовановић, новинар листа Данас и Панчевац Златко Живковић, новинар и аутор емисије „Прислушкивање“.

Вечерас сам много поносна што са сам храбрим грађанима Панчева који су одлучили да не спуштају главу. Ово је постала држава једног човека који је све полуге власте и моћи узео и за себе, и свим његовим послушницима ћемо да поручимо да нећемо ћутати пред таквим лоповима, манипулаторима и криминалцима. Ми само желимо достојанствен живот, желимо Србију у којој се неће спроводити насиље над грађанима који су се усудили да слободно мисле“, поручила је између осталог Јелена Анасоновић.

Радовановић је поручио окупљенима да не одустају од својих захтева и шетњи, и да се ситауција може променити.

„Да би избори били слободни морају медији бити слободни. Пристаће он на то када притисак буде такав да прети и да њега угуши“, рекао је новинар Данас-а.

Златко Живковић, новинар који је годинама водио емисију „Прислушкивање“ на Радио Панчеву, рекао је да је Панчево 41. град у Србији који је изашао на улице и да су грађани показали храброст.

„Не дајте своје новинаре, не дајте своју полицију, не дајте своје медије, не дајте живот своје деце никоме како год се он звао“, поручио је Живковић и позвао све окупљене да изађу на следеће изборе.

Протестна шетња се завршила испред зграде РТВ Панчева, где је положен венац као симбол умирућег новинарства у тој кући. Организатори скупа позвали су грађане и грађанке да се у исто време окупе и наредног петка.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: