Радови у Северној пословној зони у јуну

Због чега Град Панчево даје земљиште немачком инвеститору за 0 динара?

Чланови Градског већа Градске управе Града Панчева данас су на седници усвојили Одлуку о усвајању Елабората о оправданости отуђења неизграђеног грађевинског земљишта – катастарске парцеле број 9419/27 к.о. Панчево, без накнаде, компанији „ZF E-MOBILITY SRB D.O.O.“, и прихватању текста Нацрта уговора о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта – катастарске парцеле број 9419/27 к.о.

Током јавног увида Нацрта од осам дана, стигле су три примедбе Драгољуба Крстића, које је Тим за израду Елабората на седници одржаној, 13. априла, делимично усвојио. Министарство финансија и Развојна агенција Србије такође су имали примедбе на текст Елабората.

Како је образложено на седници Градског већа, у Елаборату је доказано да ће пројектовани приходи од пореза на зараде, и имовину од 2018. до 2023. године бити 172 милиона динара, док тржишна вредност катастарске парцеле износи 83 милиона динара. То показује, како је речено, да су очекивани проходи два пута већи од вредности грађевинског земљишта, због чега је омогућено да се отуђи земљиште за 0 динара.

Обавеза инвеститора је да на свака два ара запослни по једну особу на неодређено време – на 10, 8 хектара то је 540 радних места , што је према писму о намерама гарантовано од стране инвеститора. Он такође има обавезу да их задржи на радном месту у наредних пет година. У првој години планирано је отварање 160 радних места, до краја друге године 260, и до краја треће 540 запослених.

Реч је о инвестицији од 85 милиона евра, на 25.000 квадратних метара, а први радови почеће у другој половини јуна. Најпре Елаборат треба да усвоје одборници Скупштине града Панчева, затим Влада Србије, па поново одборници Скупштине града.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress