Након изливања цистерне са амонијком у Тополи

Завод за јавно здравље Панчево: Нема прекорачења граничних вредности за амонијак, сумпор-диоксид, чађ и азот-диоксид

Директор Опште болнице Панчево Слободан Овука  потврдио је за Данас да је у току ноћи због несреће, услед изливања амонијака из ауто-цистерне, било хоспитализовано 20 људи. У Панчевачкој болници тренутно не лежи ниједан пацијент због тровања амонијаком, рекао је за Данас директор Опште болнице Панчево Слободан Овука.

Како је навео, ноћас после 0:30 часова, након изливања амонијака, у ову болницу примљено је око 20, међу њима је било и деце.

„Две особе су биле на кисеонику, али су и оне пуштене кући. Нико од пацијената није показао знаке акутног тровања амонијаком, већ су имали блаже тегобе. Сада се осећају добро и сви су пуштени кући“, додао је директор болнице у Панчеву.

Синоћ је на теретној прузи код Панчева дошло до изливања амонијака из ауто-цистерне, након чега су евакуисани људи из десетак кућа.

На сајту града Панчева нема никаквих обавештења за грађане, док је Завод за јавно здравље Панчево објавио резултате испитивања 24-часовних узорака амбијенталног ваздуха узоркованих у периоду 12. јануара у 8 сати до 13. јануара до 8 сати, са два мерна места (Ватрогасни дом и Завод). Они показују да Р. Гранична вредност за амонијак је 100, а резултати показују да је на оба мерна места концентрација амонијака 10.

Редакција

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
snezana baralic bosnjak
1 дан пре

koliko mozemo da verujemo ovakvim informacijama, kasne….hocu da verujem da je prvo tim ljudima i deci dobro, posle sta je sa zemljistem i vazduhom….pa ko je odgovoran i kad ce da odgovaraju za nemar…

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: