Без празничне атмосфере у граду

Зашто у Панчеву нема новогодишњих украса?

Градска власт намерава да купи и јелку висине пет метара

Иако је до дочека Нове године остало само седам дана, у Панчеву за разлику од осталих градова у Србији, који сијају већ недељама, нема ниједног украса. Претходних година град је био скромно окићен углавном пахуљама на бандерама, лампионима у главним градским улицама и по којим Снешком Белићем. Разлог за то што ове године нема ни тога лежи изгледа у стопираној јавној набавци. Наиме, градска власт је ове године имала жељу да купи нове украсе, али им се то за сада није остварило.

Јавна набавка за новогодишњу расвету у вредности од 12,5 милиона динара расписана је 13. новембра. Рок за доставу понуда био је 6. децембар, али је два дана раније стигло обавештење о поднетом захтеву за заштиту права о којем одлучује Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки. Ипак, 16. децембра, подносилац захтева за заштиту права је одустао од поступка, и он је обустављен, тако да је јуче, 23. децембра, јавна набавка настављена, а нови рок за подношење понуда је 28. децембар.

Према техничкој документацији, Град Панчево је затражио следећу новогодишњу декорацију: санке са ирвасима, балон са корпом, поларне медведе – већи и мањи, пингвине – већи, мањи, и средњи, пахуље за бандеру (50 комада), тробојку-ваљак за бандеру, леденице (10 комада) и новоговишњу гигантску јелку купастог облика, висине 5,1 метара, и пречника основе јелке 215 сантиметара, као и паметне ЛЕД сијалице за јелку.

Током поступка јавне набавке стигло је најмање седамнаест питања и захтева за објашењење који су се углавном односили на техничку спецификацију. У једном од питања заитересовани понуђач указује наручиоцу на неправилности у конкурсној документацији у вези тражених елемената предвиђених техничком спецификацијом јер недостају, скице, цртежи или фотографије, ради подношења одговарајуће
понуде, као и снага напона- декоративних елемената. Наручилац, односно Град Пачево одговара да су дате приближне карактеристике и димензије захтeваних елемената, као и да је дефинисао минималне техничке карактеристике, чиме је омогућио подношење одговарајуће понуде понуђачима.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: