Ново мере Владе Србије у борби против вируса

Забрањен рад кафића, тржних центара, кретање још више ограничено

У складу са одлукама Владе Србије, Град Панчево је донео одлуку о забрани рада угоститељских објеката на територији града Панчева (ресторани, кафићи, барови, ноћни барови, дискотеке и др.) почев од 21.03.2020.године од 15.00 сати за време трајања ванредног стања. Рад тржних центара забрањен је почев од 21.03.2020.године од 20.00 часова за време трајања ванредног стања.

Влада Републике Србије донела је на седници одржаној 22. марта 2020. најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса COVID-19.

Измењена је одлука о забрани кретања, тако да забрана кретања за све грађане од данас важи од 17 до 5 сати ујутру. Изузетак је дан недеља, када грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 сати ујутру, у циљу куповине намирница.

Напуштање домова након 17 и пре 5 сати ујутру, могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Имајући у виду потребе грађана, Влада је одлучила да дозволи извођење кућних љубимаца у шетњу свакога дана у периоду од 20 до 21 сат. Грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од двадесeт минута и највише двеста метара од места свог пријављеног пребивалишта. Те шетње се не смеју обављати у групама.

Одлуком Владе, Републици Српској упућена је одређена количина опреме, сходно тренутним могућностима, као подршка борби са вирусом COVID-19. Одређена је максимална цена заштитне маске од 120 динара по једном комаду.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress