Возни парк АТП-а богатији за десет аутобуса

Половна возила стигла из Норвешке

Десет половних аутобуса стигло је у Аутотранспортно предузеће Панчево (АТП), и сутра, 30. марта, биће пуштени у саобраћај. Реч је о нископодним возилима из Норвешке, марке „Волво“ који су произведени 2008. године. Опремљени су клима уређајима, механичком рампом за инвалиде, и имају капацитет од 80 путника (40 места за седење и 40 места за стајање). Битно је напоменути да аутобуси иду на природни гас, што ће према речима надлежних, предузећу АТП донети уштеду од око 30 одсто, у односу на возила која се крећу на дизел. Уштеда би на годишем нивоу према процени могла да износи од 12 до 14 милиона динара.

Према речима Небојше Гајића, директора АТП-а аутобуси ће саобраћати искључиво на територији Града Панчева – по два возила биће распоређена на линијама 3,4 и 6, као и на линијама за Банатско Ново Село и Качарево.

За набавку возила локална самоуправа је издвојила 67 милиона динара, без пдв-а, а посао набавке преко тендера добила је фирма „Sejari d.o.o.“.

    

АТП тренутно има 91 возило чија ће просечна старост са половних десет аутобуса и нових 12, колико је набављено прошле године бити око 14 година. Међутим, предузеће има и возила стара преко три деценије. Како је рекао Саша Павлов, градоначелник Панчева, намера локалне самоуправе и да и у наредном периоду набавља возила за АТП, и то аутобусе које доприоносе очувању животне средине, попут пристиглих.

На званичној примопредаји аутобуса која је одржана данас у аутобази АТП-а, директор тог јавног предузећа и градоначелник Панчева осврнули су се на недавну одлуку АТП-а да се врате поноћни поласци за насељена места, који су укинути почетком године због економске неисплативости. Павлов је истакао да је већ извршена анализа која је показала да јако мали број људи путује у то доба ноћи, те да ће и у наредном периоду бити праћена статистика. Уколико се такав тренд настави, закључио је градоначелник, ти поласци ће нажалост бити укинути.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: