Постигнут договор

Возачи АТП прихватили понуду, нормализација саобраћаја од понедељка, 9.септембра

Возачи АТП-а и руководство тог предузећа на данашњем састанку постигли су договор о прекиду „тихог” штрајка, сазнаје Панпрес. Према речима Воје Савичића, руководиоца саобраћаја у АТП-у, још сутра аутобуси ће саобраћати по недељном реду вожње, а од понедељка, 9. септембра, саобраћај ће бити нормализован.

На састанку возачи су данас прихватили понуду градоначелника Панчева Саше Павлова, коју су јуче одбили, да до краја године, добијају по 10.000 динара. Плате возача крећу се од 42.000 до 56.000 динара, а последњи пут повећане су им у фебруару ове године за 15 одсто. Истог месеца свим радницима АТП-а исплаћена је и солидарна помоћ од 42.000 динара.

Како смо сазнали возачи се полако враћају са боловања, на којем је било њих 52, од укупно 129. Још око 20 возача је на годишњем одмору или имају слободне дане, због чега АТП протеклих дана није успевао да одржи ни недељни ред вожењ, за који је потребно 55 возача.

Возачи су половином августа предали захтеве руководству, и запретили да уколико не дође до договора, да ће ући у штрајк, 2. септембра, што се и десило.

Шта ће бити када од наредне године, није познато. Уколико процес јавно-приватног партнерства не буде завршен, возачи и руководство ће морати поново за преговарачки сто.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: