Број ових инсеката и даље на максималном нивоу

Вечерас поновно прскање комараца

Пре десетак дана у граду Панчеву обављено је прскање комараца са земље, али је број ових инсеката и даље на максималном нивоу, рекао је Саша Павлов, градоначелник града Панчева за РТС. Он је најавио да ће због тога данас, од 18 сати, у Панчеву и насељеним местима бити обављено прскање комараца из ваздуха, са пет авиона. Биће третирана површина од 7.000 хекатара.

Рекао је да је да су до сада комарци прскани са земље три пута – средином јуна, почетком јула и 16. јула. Он је додао да је град Панчево на време ангажовало и Завод за биоциде и медицинску екологију која ради мониторинг комараца и фирму Еко Сан која запрашује комарце.

Навео је да је ово период године када је за очекивати велику бројност комараца, али да је ове године повећано присуство речних комараца. Павлов је објаснио да је њихов радијус кретања много већи, преко 20 км, те да долазе на нашу територију из других области које не третирају редовно комарце.

„Бројности комараца је свакако погодовала и велика количина падавина као и изливање Тамиша из корита“ рекао је Павлов.

Градоначелник је нагласио да се третман комараца врши не због комфора, већ ради заштите јавног здравља, и да прошле године у Панчеву није евидентиран ниједан случај обољевања од вируса Западног Нила.

РТС

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: