Радови при крају

Ускоро завршетак фонтане у Народној башти

За украшавање биће коришћени мозиаци из Равене

У Народној башти у Панчеву до краја јесени у рад требало би да буде пуштена нова фонтана. Она се налази поред „Еко павиљона“, а радови су у завршној фази. Према речима Данила Бјелице, директора ЈКП „Зеленило“ Панчево, које руководи Народном баштом, опрема је купљена, а чека се испорука камена за облагање.

Средства за изградњу фонтане обезбедило је ЈКП „Зеленило“ Панчево, а највећи део радова извели су запослени у том предузећу. То је и разлог, како каже Бјелица, због чега радови трају још од јула.

„За нас је ово нова област, а нисмо желели да фонтану прави одређена фирма по принципу кључ у руке, јер би цео посао био далеко скупљи. Мислим да није тренутак за то. Она ће коштати око 900.000 динара, што сматрам да је примерено издвојити за једну фонтану“, објашњава Бјелица за наш портал.

Фонтана је осмоугаона, величине четири метра, а за њено украшавање биће коришћени мозиаци из Равене, које је пре десетак година добило предузеће. Са спољне стране биће постављен гранит, а водоскок ће бити у облику гејзера.

„Осмислили смо и леп плато са приступним стазама, и клупама, који ће бити осветљен новим канделабрима и дати једну интимну ноту, на радост и уживање Панчевцима“, иситче Данило Бјелица.

У Народној башти некада је постојала фонтана која је приликом реконструкције 2009. године уклоњена. Нова водена атракција у панчевачкој зеленој оази ускоро ће прорадити, али само на кратко, јер ће фонтана у Народној башти, у зимским данима бити угашена.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress