Признање панчевачкој новинарки

Уредница Панпрес-а Ивана Предић добитница прве награде Повереника за заштиту равноправности у категорији онлајн медија

Уредница портала Панпрес Ивана Предић, и стална сарадница портала Цензоловка добитница је прве Годишње медијске награде за најбоље медијске текстове и прилоге на тему борбе против дискриминације и промовисања равноправности и толеранције Повереника за заштиту равноправности и Mисиje OEБС-a у Србиjи, у категорији онлајн медија. Признање јој је додељено за текст о раним браковима у ромској заједници под називом „Одузимање детињства, образовања, права на живот и одрастање„.

Награда јој је додељена на данашњој конференцији, која је одржана у Клубу посланика поводом Међународног дана толеранције, 16. новембра. Ово признање уручено јој је по други пут, први пут добила је другу награду за репортажу 2017. године заједно са колегиницама Мирјаном Марић и Тањом Марин.

Жири у чијем су саставу били представници и представнице Повереника и Мисије ОЕБС-а, и прошлогодишњи добитници прве три награде – Александар Минић, Аљоша Мудри, и Бојана Миловановић објаснили су да је пристигло доста квалитетних радова објављених на порталима због чега су додељене две треће и две прве награде. Јелена Јовановић, са портала Еспресо и Љубинка Љујић, Форум Пријепоље добиле су трећу награду, друга награда припала је Јелени Остојић, Телеграф, док је прву награду са нашом уредницом поделио Петар Пауновић, Стартит. У категорији штампе додељена је само друга награда Драгани Николетић. Трећу награда у области радио и телевизије добила је Тијана Сибиновић, Радио Београд, друга награда припала је Вањи Ђурић, Н1, а прва Драгани Савић, Euronews.

Награду је по шести пут доделио Повереник за заштиту равноправности уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.

Нa кoнфeрeнциjи су представљени и резултати истраживања „ Родна равноправност и равнотежа између пословог и приватног живота“, у оквиру пројекта „Ка родној равноправности кроз повећане могућности за равнотежу између пословног и приватног живота“, који Пoверерник за заштиту равноправности заједно са Повереником за родну равноправност и једнак третман Естоније и градом Хајделбергом реализује у оквиру програма Европске уније „ Права, једнакост и  држављанство“ ( Rights, Equality and Citizenship – REC).

У оквиру Панела „Да ли нас је Ковид учинио толерантнијим или смо на граници „пуцања“ учеснице су представиле своје искуство, проблеме и изазове са којима се суочавају у оквиру професија које подносе највећи терет током пандемије Ковид 19.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: