Тендер је расписан у априлу ове године

Уређење приобаља у Панчеву још на чекању

Вредност израде техничке документације и радова процењена на нешто више од 341 милиона динара

Рок за подношење понуда за израду техничке документације и извођење радова на уређењу приобаља у Панчеву, истекао је јуче, 31. августа. Тендер је објављен у априлу, а два дана пре окончања јавног позвива, 19. маја, покренут је захтев за заштиту права. Републичкa комисијa за заштиту права у поступцима јавних набавки је 1. јула одбила је тај захтев, а решење о одбијању стигло је у Градску управу града Панчева, која је наручилац посла, 17. августа. Након тога рок за подношење понуда продужен је до 31. августа.

Тендер је процењен на 341.165.000,00 динара, а осим израде пројектно-техничке документације, предвиђено је и извођење радова на реконструкцији и доградњи јавног осветљења, партерном уређењу левог приобаља реке Тамиш у Панчеву у делу између старог Панчевачког моста (Улица Моше Пијаде) и објекта Југословенског речног бродарства „БРОДОРЕМОНТ“, и изградња приступне саобраћајнице и паркинга са јавним осветљењем испред силоса АД „Ратар“.

Како пише у пројектном задатку, радови ће се изводити по фазама, а рок за извођење радова је максимално 180 календарских дана збирно за све четири фазе радова. За 2021. годину предвиђени су радови на комплетном горњем шеталишту око 3.830 м2 и на доњем око 7.030 м2, укупно око 10.860 м2, а за 2022. годину око 8.210 м2 на доњем шеталишту.

Радови ће обухватити поплочавање пешачких стаза, нове бициклистичке стазе, реконструкцију степеница, нови мобилијар – клупе и канте, изградњу 66 паркинг места, као и ново осветљење.

Радиће се и на озелењавању слободних зелених површина. Како пише у пројекту на делу шеталишта од спуста за чамце до „Бродоремонта“, корење стабала врбе је издигло површине шеталишта и мора се уклонити, или део корена због радова на пешачкој стази или комплет стабала са садњом нових на местима постојећих.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: