ЈКП „Хигијена“ прерасподелила шест милиона динара

Уместо јавних тоалета – електрични усисивачи

ЈКП „Хигијена“ Панчево прерасподелиће средства из буџета, тако што ће шест милиона опредељених за набавку и монтажу јавних тоалета, преусмерити за набавку два електрична усисивача за сакупљање отпада.

„Сагледавањем тренутних потреба извршена је пренамена планираних средстава како би се теренски послови одржавања чистоће обављали брже, квалитентије, здравије. Електирчни су еколошки – користе батерије“, наводи се у измени програма пословања и финансијског плана предузећа, који је усвојило Градско веће, а сутра ће бити пред одборницима.

Такође, одустаје се од набавке аутосмећара путем дугорочног кредита од 20 милиона динара, и узима се дугорочни кредит за половни аутосмећар од 15 милиона, и половних путничких аутомобила за пет милиона.

Предузеће ће из сопствених средстава определити 700.000 динара – 200.000 за набавку два тримера и 500.000 динара за куповину самоходне косачице за траву.

Буџетом за 2018, али и за 2017. годину опредељено је шест милиона динара за пет јавних тоалета, који нису угледали светлост дана.

У Панчеву у центру града нема јавних тоалета. Једини који је радио деценијама и налази се на тргу Зорана Ђинђића затворен је у фебруару 2013. године, решењем Секретаријата за инспекцијске послове.

Према програму пословања за 2018. године ЈКП„Хигијена“ јавни тоалети требало је да буду набављени и монитрани у првој половини године. Ипак, како је одлучено новац је повечен са те позиције и они неће бити доступни грађанима и грађанкама ни ове године.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: