Удружењу „На пола пута“ додељена награда за иновативан и инклузиван пројекат

Национална организација особа са инвалидитетом Србије (НООИС) доделила је у понедељак, 27. децембра,  прву награду Удружењу „На пола пута“ из Панчева, коју су освојили на конкурсу Ј=ДНАКИ, за инклузиван/иновативан програм, а за пројекат „Млади са интелектуалним тешкоћама у свету интернета„, који је реализован прошле године.

Награда је уручена у Градској управи Панчево Града Панчево, уз присуство представника локалне самоуправе и представника других организација која се баве особама са инвалидитетом на територији града Панчева. Признање се додељује у три категорије: Ј=ДНАКИ у инклузивном/иновативном програму Ј=ДНАКИ у спречавању дискриминације Ј=ДНАКИ у приступачности.

На пројекту „Млади са интелектуалним тешкоћама у свету интернета“ младе особе са интелектуалним тешкоћама (ОСИТ) биле су ангажоване као едукатори обуке која је одржана за преко 100 корисника у пет градова у Србији. Такође, ОСИТ су биле аутори приручника „Размисли пре него што кликнеш“ који је израђен у формату лаком за читање и намењен је популацији са интелектуалним тешкоћама. Све ово, али и чињеница да су ОСИТ биле радно ангажоване на пројекту и да су за то добиле хонорар, овај пројекат чине иновативним и инклузивним.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: