Стижу ли да одржавају комунални ред, комуницирају са грађанима, контролишу прописе?

У Панчеву седам комуналних милиционара на 125.000 становника

Комунална милиција Панчево има осам комуналних милиционара, а активно их је седам јер је једна милицијака на породиљском одсуству. Тај број распоређује се на 125.000 становника, јер је панчевачка милиција надлежна за сам град, али и за насељена места.

Како се наводи у Предлогу годишњег плана за 2021. годину, који ће у петак, 2. априла, бити на дневном реду седнице Скупштине града, уколико се током 2021. стекну финансијски и законски услови, биће извршена попуна до законом утврђеног броја милицајаца, како би се омогућило двадесетчетворочасовно радно време, и присуство патрола на терену. То је посебно важно у датој ситуацији када треба да се контролише радно време угоститељских, трговинских и занатских објеката, констатује се у документу.

Додаје се и да ће посебно бити стављен акценат на позиве и сугестије грађана; на превентивно деловање починилаца комуналних прекршаја, нарочито у парковима; асистенцију саобраћајној полицији у сузбијању нелегалног превоза, контроли и заштити буке и других послова из надлежности Комуналне милиције.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: