У изради Гинисовог мозаика од чепова учествовали и волонтери из Панчева

У креирању мозаика од 900.000 пластичних чепова величине 621 м2, који је направљен у суботу, 30. септембра, на Тргу слободе у Новом Саду, и ушао у Гинисову књигу рекорда, учествовало је и шест волонтера из Панчева.

Такође, за израду мозаика коришћени су и чепови прикупљени у Панчеву које већ три године учествује у акцији „Чепом до осмеха“.

Према речима Борке Лазић Аџић, координаторке за Јужнобанатски округ у удружењу „Чепом до осмеха“, тренутно је у нашем граду постављено преко 30 кутија за сакупљање чепова, а одзив грађана је више него задовољавајући.

„Чепом до осмеха“ је еколошко-хуманитарна организација која рециклажом пластичних чепова сакупља средства за куповину помагала деци са сметњама у развоју са територије целе Србије без обзира на њихову националну, верску, расну… или било коју другу припадност.

Са територије Града Панчева већ троје деце је преко ове организације добило помагало: Давид Ваневски из Јабуке и Алекса Дракулић из Качарева, добили су електромоторна инвалидска колица, док је Николи Вукелићу из Панчева обезбеђен медицински апспиратор на струју.

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress